Omgeving

Op steenworp afstand van boerderijverblijf Soncy ligt het kunstenaarsdorp Groede. Hier kunt u uw dagelijkse boodschappen doen bij de bakker en buurtsuper. Ook kunt u fietsen huren, een terrasje pikken op de Markt of een wandeling maken en genieten van de omgeving. Bezoek eens het befaamde museumstraatje! Hier vindt u het ‘Vlaemsche Erfgoed’ (Slijkstraat) met een historische kapsalon, nostalgische kruidenier, timmerwerkplaats, bakker en herberg. Ook culinair gezien komt u in Groede aan uw trekken. Er zijn vele restaurants in diverse prijsklassen met veelzijdige menu’s.

Strand

Net buiten het dorp, op zo’n vier kilometer afstand van boerderijverblijf Soncy, vindt u het prachtige Zeeuws-Vlaamse kustgebied. Ontdek hier waar Zeeland bekend om is: de prachtig brede en vooral schone zandstranden. Het aantal zonuren in Zeeland ligt overigens ruim boven het jaarlijkse landelijk gemiddelde!

Er op uit!

Fietsers, wandelaars en ruiters worden in de omgeving van Groede in de watten gelegd met een uitgebreid netwerk van fiets-, wandel- en ruiterroutes. Geniet van het gevarieerde landschap. Hier ontdekt u naast de stranden ook de uitgestrekte polders met karakteristieke elementen zoals eilanden, oude dijken en knotwilgen. Wilt u de omgeving nog verder ontdekken? Uitstapjes naar interessante steden in de buurt zoals Sluis, Aardenburg en de Belgische cultuursteden Brugge en Gent zijn aan te raden!

© Boerderijverblijf Soncy | Realisatie: Pluym ICT